על פי תיקון 24 לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958, מעסיקים בישראל חייבים לנהל רישום שוטף (ידני או דיגיטלי) של שעות העבודה והמנוחה של עובדיהם.
מעסיקים אשר לא מנהלים פנקס שעות עבודה מסודר, מסכנים את עצמם במישור הפלילי והאזרחי, משום שאם בעתיד תתרחש מחלוקת כלשהי בינם לבין עובדיהם, נטל ההוכחה מוטל עליהם ולא על העובד.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק במתן ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי לעובדים ומעסיקים בבתי הדין לעבודה בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח את הסיטואציה שנקלעת אליה בעיניים משפטיות, ליצור אסטרטגיית פעולה מותאמת אישית לסיטואציה ולייצג את האינטרסים שלך בהליך המשפטי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-2567190 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהי חובת דיווח נוכחות ורישום נוכחות על פי חוק הגנת השכר?
בשנת 2009, נכנס לתוקפו תיקון 24 לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958, אשר קובע בצורה חד משמעית כי בין חובותיו של המעסיק, עליו להנפיק לכל עובד בכיר כזוטר, תלוש שכר אשר מפרט את שעות העבודה המקובלות, שעות המנוחה, השעות הנוספות והיעדרויותיו של העובד.
רישום הנוכחות יכול להתבצע באמצעות שעון נוכחות מכני, דיגיטלי או אלקטרוני. אם המעסיק בוחר לבצע את הרישום בצורה ידנית, העובד נדרש לחתום מידי יום על הדיווח.
חשוב לציין כי חובת דיווח נוכחות ורישום נוכחות חלה אך ורק על מעסיקים אשר מייצרים הכנסה כלשהי ממשלח ידם. לדוגמא, העסקת מנקה או טכנאי מזגנים, אינה דורשת מהמעסיק דיווח נוכחות ורישום נוכחות.
נטל ההוכחה במהלך תביעה של עובד כנגד המעסיק
במקרים בהם קיימת מחלוקת בין הצדדים, נטל ההוכחה במהלך תביעה של עובד כנגד המעסיק על תשלום שכר עבודה, שעות נוספות או שעות מנוחה הוא על המעסיק בלבד.
במישור הפלילי, המעסיק חשוף לעונשים הקבועים בחוק על אי מתן תלוש או אי דיוק בפרטים. בנוסף לכך במישור האזרחי, בתי הדין לעבודה רשאים לפסוק לעובד פיצויים גבוהים ללא הוכחת נזק (פיצויים לדוגמא)
לסיכום, תיקון 24 לחוק הגנת השכר מגדיר את חובותיו של המעסיק בנושא רישום ודיווח נוכחות עובדיו. מעסיקים אשר אינם מנהלים רישום ודיווח כחוק, חושפים את עצמם לתביעות פיצוי מיותרות במישור הפלילי והאזרחי. לכן, מומלץ למעסיקים להשתמש במערכות חיצוניות אשר מעניקות מענה נטול טעויות אנוש ועומדות בדרישות החוק.
משרדינו עוסק בליווי, ייעוץ וייצוג של עובדים ומעסיקים בדיני עבודה בלבד. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2567190 ונשמח לעמוד לרשותך.